2011. gada 1. februāris

MELNBALTAIS SVĒTKIEM

Hū, šis gan bija skrējiendarbiņš. Martai vajadzēja melnus svārkus/bikses un baltu blūzi dziedāšanā koncertiem. Izrādījās, ka man nekā tāda mājās nebija. Par summu, kura man bija makā, neko jēdzīgu nopirkt nevarēju. Nācās pārskatīt krājumus, un tajos atradu svārkus, kas man beidzot (!!!) bija palikši par lielu. No tiem tapa vienkārši svārciņi. Vēl atradu krājumus ar vīra orķestra krekliem, kurus viņš 100% nekad vairs neuzvilks, un viens krekls pārtapa blūzītē. 
Tāda, lūk, mana smaidīgā princese! :) Svārki vienkārši: augšdaļa taisna, kurai klāt piešūts liels volāns. Arī blūzei vienkārša, taisna piegrieztne. Viduklis un piedurkņu gali savilkti ar gumijotu mežģīni, kakla izgriezumam tā pati mežģīne apšūta, tikai nesavelkot. Arī matu lente no šīs mežģīnes. 
O, Martai ansamblī bija veseli četri Ziemassvētku koncerti pēc kārtas - 2 dienas kopā ar tautas dejotājiem, un 2 dienas tikai ansambļa dziedātāju vecākiem. Biju uzaicināta uz pirmo ansambļa koncertu, todien bildēju ar audzinātājas kameru. Tikai otrā dienā attapos, ka varu arī ar savu mobīlo kādu bildīti noķert. Tādēļ no koncerta te ir tikai caur durvju stiklu bildētas bildītes.
Koncerta beigu daļā ienāca Martas audzinātāja, tērpusies kā sniegavīrs. Bērniem tas bija liels pārsteigums. Nav nemaz jāmin, ka mazie nemaz neatpazina :D Tomēr beigās nobildēju iekšā pie egles arī. Šajā bildē visi ir Martas grupiņas ansamblinieki. Otra mazā čiepa ir Martas labākā draudzenīte Roberta. 
Jā, tas ir otrs no iemesliem, kādēļ kavējos ar darbiņu atrādīšanu, jo fotogrāfijas no citiem sanāk ļoti vēlu dabūt. No Robertas mammas tās ar egles iedegšanas svētkiem tikai pēc Jaungada dabūju, bet no audzinātājas vēl Ziemassvētku koncerta bildes nav. Šodien beidzot dabūju pasūtītās bildes no grupiņas Ziemassvētku pasākuma, kuras profesionāls fotogrāfs bildēja. Drīz būs arī tās, tikai jāatrod, kur lai ieskanē.

2 komentāri:

Elīna teica...

Ļoti glīti! Cik labi, ka mamma prot ātri uzšūt drēbītes:)

Inga teica...

Izskatās tā mīļi un meitenīgi! :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails