2011. gada 22. februāris

JAU PAVASARIS MŪSMĀJĀS!


Nu, gandrīz pavasaris.Martai uzziedējis topiņš. Īstenībā ar šo ierakstu atkal gribēju noķert divus zaķus vienā reizē. Bija pienākusi nākošā sestdiena, kad pie Martas lido Paklausības feja, kā arī gribu ar otru darbiņu piedalīties Irēnas un Aijas rīkotajā Re-darbu konkursā

Lai darbs atbilstu visiem konkursa noteikumos paredzētajiem punktiem, izvēlējos pārveidot vienu Martas topiņu, kurš jau labu laiku stāvēja rindā uz pārvērtībām. Kāpēc stāvēja rindā? Jo tam uz vēdera ir attēlos maziņš vienacu briesmonītis. Marta vienreiz pat jokojoties muka no viņa :D Un man arī tā īsti pie sirds negāja. Sākumā bija doma pārvērst to par Samsamu, pēc tam apšūt ar kruzuļiem, tomēr beigās izvēlējos to vienkārši brīvā formā izrotāt ar dažādiem ziediem un dekorācijām. 

Darbiņam ir vajadzīgs
topiņš, kuru vēlamies izrotāt;
dažādu saskanīgu krāsu un veidu lentes un mežģīnes;
dažas pērles;
pieskaņotu krāsu diegi un adata šūšanai;
aptuveni trīs stundas laika;
nedaudz pacietības un brīvs domas skrējiens ;)
Tā kā visi vajadzīgie materiāli bija man mājās, darbiņa cenu ir grūti noteikt. Ja nerēķina topiņu, tad materiālu izmaksas noteikti ir zem 1 Ls.

Lūk, darba gaita. Pamazām aizpilda nodomāto laukumu brīvā formā:


Zaļās un mazās brūnās rozes ir veidotas pēc šīs un šīs pamācības. Eh, nevaru vairs īsto atrast, pēc kuras rozes taisu (domāju, ka biju saglabājusi...), bet pamatu pamats šajās pamācībās ir. Vienīgi, es visā rozes darināšanas laikā katru ziedlapiņu piešuju. Kā noloku pirmo trīsstūrīti un sarullēju, tā uzreiz to nostiprinu ar diegu, un katru locījuma vietu piešuju. Lai nekustās, lai labi nofiksējas un nejūk ārā. Pirmā zaļā roze ir gludi locīta, bet otrā, zemākā, ir tā nedaudz nekārtīgi vīta. Mazās zelta rozītes ir veikalā pirktas, bet tās tiek taisītas pēc tā paša principa, vienīgi fiksētas ar līmi nevis diegu. Tumšbrūnie lapu vilnīši ir veidoti pēc šī principa, tikai ļoti novienkāršoti, ar vienu diegu. 

Nedaudz izdomas un darba, un - gatavs!


Un te mana princese. Teica, ka esot Paklausīgā feja :D




Šeit gan diez ko paklausīga neizskatās... Gadās arī tā :D




teksts

7 komentāri:

Irēna teica...

ļoti skaists darbiņš sanācis un mazā modele ļoti izteiksmīga!

Jūlija teica...

Manuprāt, no sākotnēji bērnišķīgas kleitiņas spēji radīt īsti "dāmīgu" tērpu! :)

Daiga teica...

Skaisti, pieskaņoti sanāca :) Daiļajai fejai tagad vajag fejas nūjiņu!

Inga teica...

:))) Skaista,dāmīga un pavasarīga štātīte! Izskatās, ka mazajai modelītei arī ļoti patīk! :)))

Zane teica...

Man ļoti patīk gala rezultāts, tiešām no tādas vienkāršas kleitiņas Tev sanāca krāšņa :)

Laima teica...

Ļoti skaisti!

Baiba Vigule teica...

Paldies, meitenes! Centos ;)

Kad es jau vairs negaidīju komentārus un vērtējumu, bet tikai ieliku darbiņu un pat kādu brīdi neskatījos, tā komentāri sabira kā pupas!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails