2010. gada 9. maijs

LAPIŅU ŠALLE UN CEPURE VĒSAM LAIKAM

Tā kā dzīvoju Liepājā, rudeņos un pavasaros man ir aktuāls apģērbs, kas nevis silda, bet pasargā no vēja. Šis komplekts man tapa jau pirms diviem rudeņiem, bet tikai tagad to izceļu gaismā.
Vispirms tapa cepure, jo es katru dienu braucu ar velosipēdu, un bieži tie bija agri rīti vai vēli vakari. Tādēļ arī kā materiālu izvēlējos akrilu - lai sargātu novēja, bet nedotu papildus siltumu.
Pēc tam nopirku vējjaku ar lielu kakla izgriezumu, tādēļ izdomāju klāt šādu lapiņu šalli.
Vēlāk izveidošu aprakstu šallei. Tās adīšanas princips ir gaužām vienkāršs. Sākumā tiek adīti divi taisnstūri, vēlāk tie tiek saadīti un darbs turpināts pa apli. Beigās katru lapiņu norauc atsevišķi. Iever saiti, ar ko regulēt šalles ciešumu pie kakla.
Šīs bildes ir uzņemtas 2008. gada 18. novembrī. Tad sākās ziema, un līdz ar to šis apģērbs vairs nebija vajadzīgs. Jaka bija nolikta bēniņos, un arī komplekts nozuda no mana redzesloka. Tagad, kad beidzot pēc Dārtas piedzimšanas mans augums sācis atgriezties vecajos standartos, nonesu jaku no bēniņie, un izrādās, ka cepure un šalle bija palikušas jakā. 
Un te nu bildes, kuras aprīļa beigās Musturtusā uzņēma Dolly.
Lūk, ja vēsāks, saites savelku ciešāk:
Ja karstāks, piemēram, veikalā, atlaižu vaļīgāk:
Paldies par bildēm Dolly (Dace)! :)

3 komentāri:

Miumasknits teica...

Tā lapiņu šalle ir vnk kolosāla! Kā tā adīta? Vai tas ir lapu musturis taisnā gabalā vai kaut kā veidots fasons? Kāds?
Jauku dienu!
M.

Baiba Vigule teica...

Paldies :)
Tekstā jau biju rakstījusi: "Sākumā tiek adīti divi taisnstūri, vēlāk tie tiek saadīti un darbs turpināts pa apli. Beigās katru lapiņu norauc atsevišķi. Iever saiti, ar ko regulēt šalles ciešumu pie kakla."
Vēlāk, kad uznāks luste, izveidošu aprakstu.

Unknown teica...

Ja skatos uz sim bildem un ta salle man vienkarsi pievelk, meginasu pati kaut ko sadu uzmeistarot, kaut vesais laiks jau garam, bet so es gribetu kaut nakamaji sezonai;) paldies par ideju!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails