2010. gada 21. maijs

MARTAI JAUNS KREKLIŅŠ


Esmu sev atklājusi jaunu darbošanās veidu. Zināmās rokdarbnieču aprindās tā ir ieguvusi jaunu elpu, kaut arī pastāvējusi jau gadsimtiem ilgi. Tā ir, kā latviski esmu dzirdējusi, no veca par jaunu, vai angliskā mēlē - redo vai refashion. Esmu uzgājusi vairākus blogus, kas ar šo vien nodarbojas, un darina dažādus brīnumus. Loti mīļš un iedvesmojošs ir latviešu meitenes Laines blogs Mammas rokas, angliskajā versijā šobrīd mīļākie ir Danas, Disney un Ashley blogi.

Jau iepriekš biju publicējusi kleitiņu Martai, kas tika pārveidota no sieviešu blūzes.

Šoreiz Martai vajadzēja  krekliņu / džemperīti, bet tuvākajās humpalās normālu dabūju tikai šo, kas bija gan par platu, gan par garu.
Sākumā izveidoju iešuves pa trīs katrā pusē gan priekšā, gan aizmugurē. Uzmērot Martai, sapratu, ka tomēr ir par platu, un sašaurināju gan sānu, gan piedurknes vīlēs. Tad improvizēju un piemēroju baltu organzas auduma gabalu, tumšāku un gaišāku lillā atlasa lenti un vēl kādu rozā lenti.
Lai izveidotu kruzuļus, ir jānomēra krekliņa priekšpuses garums un jānogriež divreiz garākas lentas. Vispirms lieliem dūrieniem ar šujmašīnu piešuj lentes pie organzas auduma. Tad izveido kruzuļus, savelkot šuves apakšējo diegu. Piesprauž vai piediedz izveidoto kruzuli pie džempera un piešuj ar šujmašīnu, apakšējo malu atstājot mazliet pāri džemperīša malai. Kā pēdējo virsū šuj rozā lenti. Beigās vēl pie krādziņas piešuj lentes malas, kā arī pie apakšmalas atloka atstātos garākos lenšu galus un arī tos piešuj. Vēl es arī atšuvu (nenogriezu, lai vēlāk var atlaist) krekliņa piedurknes, jo arī tās bija par garu.
No rozā lentes komplektam izveidoju rozīti, piešuvu lapiņas un ar karsto līmi pielīmēju pie sprādzes. 
Darbiņa izmaksas ir pavisam niecīgas: krekliņš - 0,90 Ls; lentes biju pirkusi Abakhanā no kastes pa 0,15 Ls / 2 m, kā arī organza bija uz svaru pirkta - kopā ne vairāk par 0,20 Ls; sprādze kalpo otro mūžu - 0 Ls. Kopā - 1,10 Ls.

Tāda, lūk, mana draiskule :)

3 komentāri:

Elīna teica...

ļoti skaists krekliņš sanācis!!

Miumasknits teica...

Ļoti skaists krekliņš! Man kaut kā grūti šūt trikotāžu ar šujmašīnu, tā izstiepjas. Laikam neprotu noregulēt...

Baiba Vigule teica...

Paldies, meitenes!

Mirdza, man jau arī audums stiepjas. To var redzēt pēc iešuvēm - kruzuļainas. Vai tik nebija vajadzīga kaut kāda trikotāžas adata vai kas tamlīdzīgs.
Bet kad šuvu lentu virsūt, tad jau stingrā lenta neļāva staipīties džemperim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails