2011. gada 30. marts

JAUNAIS DARBIŅŠ


Jā, jā, pasniedzējas darbs. Projekta "Palīdzot sev palīdzu citiem - kvalitatīvu dzīvi pensionāriem" ietvaros. Tā realizāciju nodrošina biedrība Kopienas attīstības centrs KAC sadarbībā ar Kazdangas pašvaldību. Projektu finansē Sabiedrības integrācijas fonds, Šveices Konfederācija un līdzfinansē fonds no Spānijas Fundacion Promocion Social de la Cultura.

Te ir projekta afiša ar sākotnējo aktivitāšu plānu:


Kā noprotiet, nodarbības notiek Kazdangā, Aizputes novadā, kopš 1. marta. (oho, jau mēnesis palidojis!!) Diemžēl atsaucība ir gaužām maza, tādēļ  jau trešo nedēļu braukāju divas dienas uz Cīravu un divas dienas uz Kazdangu. Mani ceļojumi kartē izskatās, lūk, šādi:


Pirmdienās un trešdienās vadu sporta nodarbības, otrdienās un ceturtdienās ir atmiņas treniņš un rokdarbi. Aprīlī klāt nāks vēl internets Kazdangā. Ja tajā apvidū ir kādi interesenti, var vēl paspēt pievienoties! Un obligāti nav jābūt pensijas vecumā ;)  
Nodarbības bez maksas.

Te būs pāris fotogrāfijas no nodarbībām.
Pirmā diena, kad ierados Kazdangā. Skaisti izskatās sakotais Kutūras nams (Birutas Konrādes rakstītais projekts):
 

Manas meitenes, kuras nāk uz atmiņas nodarbībām Kazdangā:


Pirmā diena Kazdangā, rokdarbu nodarbība. Protams, ka par fotogrāfēšanu atcerējos tikai pašās beigās, kad jau bija jāsteidzas prom. :D Te meitenes ik pa laikam mainās, bet vienmēr ir maz. Diemžēl.


Bet te - pirmā nodarbība Cīravā. Bibliotekāre Anita naski sabildēja mūs, tādēļ bilžu daudz :) Tās ir arī Cīravas mājas lapā un arī rakstā par nodarbībām avīzē Kursas Laiks.






Pirmajā nodarbībā veidojām atstarotājus, meitenēm šis darbiņš ļoti patika. Citas vēl mājās savus variantus veidoja :)

Cīravas mājas lapā ir vēl arī bildes no sporta nodarbības.

Tāds, lūk, mans steidzīgais dienas režīms divu  mēnešu garumā. Tālākie divi mēneši būs vieglāki, jo maijā būs tikai sports un internets, bet jūnijā atmiņas treniņš Rokaižu pansionātā. Tagad ar - jau jāskrien uz busu!
UZ tikšanos nākošajos ierakstos, kuri, ceru, būs drīz! 

Lai jums saulaina pavasara diena!

7 komentāri:

Sarkanā Biete teica...

Kā var tādai labai idejai būt tik maza atsaucība? Bet nu tu esi baigais malacis:) Varbūt uz vasaras pusi būs lielāka atsaucība?

Anna teica...

Jā, es arī savā sabiedriskajā darbībā esmu piedzīvojusi to, ka, lai arī cik interesantas un radošas, pie labiem pasniedzējiem ir plānotas nodrabības, atsaucība ir maza. Akurāt šajā pašā fondā ieguvām grantu ar 25 ooo eiro, kas tika izmantots apmācību, nometņu organizēšanai, tehnikas iegādei, metodiskā materiāla izstrādei, bet atsaucība bija tikai no mūsu pašu biedrības biedru puses. Apkātrējā sabiedrība tomēr ir diezgan kūtra. Organizētajā konferencē sastapāmies ar to, ka daudzi cilvēki atnāk nevis, lai piedalītos un mācītos k-ko savā labā, bet, lai dabūtu papīru, ka te ir bijis, lai paņemtu gatavu metodisko materiālu un aizietu...skumji...

Kristīne Spriedēja Krūmiņa teica...

Izklausās interesants pasākums. Manuprāt, problēma ir informācijas izplatīšanā. Man diezgan bieži sanāk par visāda veida pasākumiem uzzināt, kad tie jau ir notikuši.
p.s. pārsūtīju info tālāk vienai Kazdangas iedzīvotājai, lai padod tālāk

Baiba Vigule teica...

Paldies, Kikii.
Ja runājam par Kazdangu - plakāti pa visu pagastu izlikti, avīzēs ik pa laikam ir raksti, un pensionāriem pašiem ikvienam tika uz mājām aizsūtīts buklets ar vēstuli. Pāri par 200 ielūgumu.
Cīravā cilvēku ir mazāk (kas tur dzīvo), toties atsaucība ir lielāka. Tas ir atkarīgs no pašiem cilvēkiem, no viņu vēlēšanās vai nevēlēšanās. Daudzi ir tādi, kuri tikai kurn, ka nekas nenotiek, bet kad notiek, ij ne pirkstiņu nepakustinās... Diemžēl. Bet ir jau arī tā labā puse!!! :))

Anna, žēl gan, ka tā... Arī mums te līdzekļu ir vairāk, nekā vajag (nu, to es par savām nodarbībām, vairāk citas puses nepārzinu), pat materiāli lielākā daļa nodrošināti, un nodarbības bez maksas.

Beetroot, uz vasaras pusi tieši varētu sarukt cilvēku skaits, jo taču dārzi... Vienmēr ir iespēja atrast kādu aizbildinājumu.

P.S. Nedaudz ssmiekli nāk par dažām kundzītēm, kuras no rokdarbu nodarbības pusstundu agrāk taisās prom, lai paspētu uz savu seriālu (!!! reizi nedēļā taču nevar izlaist !!!) :D

Toties ir viena tāda kundze, kurai ir pāri par 70, kura uz nodarbībām nāk ~ 11 km ar kājām.

Daiga teica...

Jauks darbiņš, lai veicas!
Un tā ir cilvēka daba, ja kaut kas tiek dots par brīvu velti, tad cilvēkam grūti noskaņoties uz kvalitatīvu ņemšanu pretī; viens mans kolēģis strādājot patversmē izdomāja šādu triku, kad bērns gāja uz konsultāciju, viņam bija jāatnes kaut kas pretī dodams (nekas materiāli vērtīgs, piem. akmentiņu) un tad nostrādā, es esmu samaksājis un kaut ko tagad gaidu pretī.
Tā nu mēs esam veidoti :D

Irēna teica...

Nu man škiet, ka šitais kūtrums vairāk mums-pēcpadomju cilvēkiem raksturīgs, ārzemju pensionāri stipri aktīvi mēdz būt... Lai veicas iekustināt cilvēkus ar tik labam idejām

Inga teica...

Baiba, varbūt varētu līdzēt neliela bezmaksas kafijas pauze.
Kādu brīdi atpakaļ piedalījos dienas centra atvēršanā un pārraudzīšanā personām ar demenci. Tur bija līdzīgi - cilvēkus bija grūti iekustināt nākt uz nodarbībām. Tad līdzēja vienīgi bezmaksas pusdienas. To dēļ cilvēki bija gatavi nākt uz centru un padarboties. Ļoti skumji, ka tā.
Atcerējos, ka vēl viņiem patika masāžas krēsls kā iespēja uzlabot savu veselību, asinspiediena mērīšana no rītiem šķita svarīga lielai daļai klientu, kā arī parastie svari, lai sekotu līdzi savam svaram.
Lielāku atsaucību kā citas nodarbības guva dziedāšana, bet tad jādzied šo cilvēku jaunības dienu dziesmas. Nu varbūt kaut kas no šī te noder arī Tavā darbiņā.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails