2010. gada 16. aprīlis

Projektam ADĀM SĪKBŪTNĒM


Project KNIT FOR BABIES BORN BEFORE TIME
Proyecto TEJEMOS PARA BEBÉS NACIDOS ANTES DE TIEMPO

Šis projekts - ADĀM PRIEKŠLAIKUS DZIMUŠIEM BĒRNIŅIEM - norisinās jau labu laiku. Tas tiek koordinēts Mustura mājas lapā.
Vienu reizi jau biju piedalījusies šajā projektā, tolaik darbiņi tika vesti uz Rīgas Dzemdību namu. Toreiz, kā nu mācēdama, no vilnas dzijas uzadīju konvertiņu bērniņa pārnešanai. 
Tā kā tagad labu laiku dzīvoju Liepājā, biju iedomājusies par pašu slimnīcas Perinatālās aprūpes centra "apadīšanu". Ap to pašu laiku Musturā paradījās meitene Zaķis, kas pēc savas iniciatīvas uzņēmās koordinēt šo projektu. Pirmā dāvināšanas reize bija pagājušajā gadā ap Ziemassvētkiem, to es izlaidu, bet nu šoreiz gan sasparojos. Te, lūk, ir mans devums:
Zilās jaciņas platums ir 17 cm. Adīta reglānā no augšas, bez vīlēm. Komplekts darināts no dzijas Polo (50% vilna, 50% akrils, 100g/m) ar 4,5# adatām. Izlietoju gandrīz visu fici.
Sarkanais komplekts tapis no Basic (50% vilna, 50% akrils, 100g/m), izlietoju visu fici. Jaciņas platums - 15 cm.

Bet šī jaciņa nav parasta, un arī šai nav vīļu. Brazīliešu meitenes Elaine blogā uzgāju aprakstu tamborētai jaciņai, kas sastāv no diviem sešstūriem. Gribēju šo modeli izmēģināt Sīkbūtņu projektam, tādēļ nolēmu to uzadīt. 
Uz adatām no cilpiņas uzņēmu 12 valdziņus, bet vabūt labāk būtu sākt ar 6. Katrā otrajā kārtā sešās vietās jāpieaudzē valdziņi, no viena izadot trīs. Ada tiktāl, kamēr no centra līdz malai (nevis stūrim) ir sasniegts vajadzīgais centimetru skaits, kas ir puse no krūšu platuma (jeb ceturtā daļa no krūšu apkārtmēra).
Tiek uzadīti divi šādi sešstūri un pārlocīti uz pusēm. Tā veidojas jaciņa. Tagad jāsašuj muguras puse un piedurknēm virspuse. Uzlasot valdziņus, var pagarināt piedurknes, jakas lejasdaļu, izveidot glītu priekšas aizdari un kakla izgriezumu.
Lūk, muguras vīli pat nevar ieraudzīt. Ja nevēlas caurumiņus jakā, var izmantot citu valdziņu pieaudzēšanas metodi.

Martai tik ļoti iepatikās mazās jaciņas, ka sanāca kašķis, kad jaciņas bija jāved prom. Teica, ka nedāvināšot mazajiem bērniņiem. Tad man nācās apsolīt, ka uzadīšu viņas lellēm citas jaciņas. TE ir video ar manām dūdām un sīkdrēbītēm, tikai nevaru saprast, kādēļ kvalitāte ir tik nejauka. Laikam kaut ko vēl neprotu izdarīt...

1 komentārs:

guna teica...

sešstūrainās jaciņas adīšanas princips ir ļoti interesants. lai veicas ar sīkbūtņu apadīšanu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails